lauantai 30. tammikuuta 2010

Kas näin teemme tartifletten



Ensin kiehautetaan hetkisen verran sopiva määrä perunoita, ei kuitenkaan pehmeiksi asti. Sillä aikaa kypsennetään parisataa grammaa "lardonia" (olisiko kinkkusuikaleet oikea käännös suomeksi? Vaiko peräti läskisuikaleet?) ja sipuli pannulla.

Reblochon-juusto kuoritaan ja halkaistaan.

Perunat viipaloidaan, laitetaan uunivuokaan vuorotellen lardon-sipulisekoituksen kanssa, sekaan suolaa ja pippuria ripotellen. Lisätään ranskankermaa pari-kolme desiä, sillä lailla että näyttää sopivalta. Laitetaan juusto päälle ja lopuksi lorotellaan desi, pari Savoien valkoviiniä.

Työnnetään vuoka uuniin tunteroiseksi ja sillä aikaa pelataan Wiitä.

Sitten syödään ruoka viininjämien kera ja loppuilta maataan mahan vieressä ja kadutaan että pitikin taas ahmia.

4 kommenttia:

Suvi O kirjoitti...

Aijai, kyllä näyttää hyvältä!

Riikka V. kirjoitti...

Nami! Näyttää hyvältä - ja melkein tuoksukin tuntuu tänne asti, niin meheviä ovat kuvat.

Ansku kirjoitti...

On kyllä oikeaa herkkuruokaa kylmiin iltoihin. Tosin saattaisi alkaa näkyä lantiolla, jos kovin usein söisi ;).

Vendaval kirjoitti...

eikös tuo lardon ole suomeksi laardi? herkulliselta näyttää