sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Calçotada - sipuliöverit

Kevätsipuleja voi syödä näinkin: grillataan ne niin, että uloimmat lehdet hiiltyvät. Sitten kuoritaan uloimmat mustat kerrokset pois ja dippaillaan mehevä keskiosa romesco- tai salvitxadakastikkeeseen, kallistetaan pää taaksepäin ja eikun syömään. Ihanan sottaista!


Sipuleiden kanssa otetaan vaikka lasi tai muutama cavaa ja syödään kyytipoikana makkaroita.


Punaviini kaadetaan karahvista suoraan suuhun. Muista essu!


Hieman rumaa ja sotkuista ja mutta ah, ihan mielettömän hyvää!


Roviollinen calçoteja oli sitten vain alkupala, pääruoaksi oli lammasta ja artisokkaa. Ja jälkkäriksi tämän tytön herkkuruokaa, crema catalanaa!

Osallistuimme Calçotadaan eli kevätsipuliherkutteluun Ca n'Ayxela -ravintolassa Vilafranca-St. Jaumessa.

1 kommentti:

Kenza kirjoitti...

Nami! Tuo punaviinin suoraan suuhun kaataminen oli uutta!